Szarlotka w kieliszku bez pieczenia

20 lipca 2012, dodał: alaaa
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg jabłka,
do smaku cukier,
1-2 łyżeczki cynamon,
30 dkg herbatniki petit bery,
0,5 l kremówka,
2 łyżeczki cukier waniliowy

Przygotowanie:

Jabłka obrać , zetrzeć na grubych oczkach.Poddusić z cukrem i cynamonem do miękkości i ostudzić.Herbatniki rozdrobnić blenderem.Napełnić kieliszki .Najpierw warstwę jabłek,rozkruszone herbatniki,bitą śmietanę,jabłka,herbatniki i na końcu śmietanę.Można oprószyć lekko cynamonem.Zimną kremówkę ubić na sztywno i dodać cukier waniliowy.Szarlotkę podajemy schłodzoną.

file1342799571



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz