Szafranowa manna na rosole

23 lutego 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Delikatna , złocista , aromatyczna zupka na bazie drobiowego rosołu

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 4 szklanki mocnego rosołu drobiowego ( ja miałam z kurczaka z indykiem )
  • 8 łyżeczek kaszy manny błyskawicznej
  • 2 duże marchewki ugotowane z rosołu
  • 1/2 ugotowanej pietruszki z rosołż
  • kawałek ugotowanego selera z rosołu ( tyle samo co pietruszki )
  • 2 żółtka
  • szczypta szafranu
  • natka pietruszki

Rosół doprowadzić do wrzenia i wlać zmieszaną z zimną wodą kaszkę. Gotować mieszając aż się rozklei ok 5 minut. Warzywa z rosołu zmiksować w malakserze i dokładnie wymieszać z zupą. Dodać szczyptę uprzednio namoczonego w łyżeczce wody szafran. Ogrzewać na małym gazie 5 minut .Żółtka rozetrzeć z kilkoma łyżkami ciepłej zupy. Wlać do garnka i już nie podgrzewać wymieszać.

Podawać posypaną natką pietruszki.

file1298488961



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz