Surówka z selera

15 lipca 2010, dodał: ANECIK1980
Artykuł zewnętrzny
  • seler 1 duży (okolo 60 dag)
  • jabłka 2 szt
  • cukier 1 łyżeczka
  • majonez 5-7 łyżek
  • rodzynki 1/2 szkl
  • cytryna sok 3 łyżki
  • woda 3 szkl
  • sól
  • Selera obieramy. Do wody dodajemy sok z cytryny i ścieramy do tego selera. Ja wlałam wodę do miski robota w którym ścierałam selera na grubych oczkach tarczy do jarzyn.

    Pozostawiamy tak selera w wodzie na 5 minut, następnie odciskamy z wody, lekko solimy zostawiamy na 5 minut, następnie dodajemy rodzynki, cukier, starte jabłka, majonez (ilość majonezu uzależniona jest od wielkości selera) i  dokładnie mieszamy.

    Odstawiamy surówkę na około 30 minut by się zmaserowała.



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz