URODA I ZDROWIE

Surówka z kapusty czerwonej

16 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl

 Składniki:

  • 1 mała główka kapusty czerwonej
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu

 Przygotowanie:

1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, myjemy i szatkujemy najdrobniej jak się da

2. Sok z cytryny, ksylitol, musztardę, miód, sól i pieprz łączymy

3. Tak przygotowanym sosem polewamy po kapuście, mieszamy wszystko dokładnie i odstawiamy do lodówki – im dłużej się „przegryza” tym lepiej smakuje (minimum 30 minut)

file1426532330

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wypadające włosy
Trzeba działać. Na pewno nie będzie tak, że włosy z niczego zaczną wyglądać normalnie. Tutaj...
Sposób na to, jak schudnąć w 1,5 mi…
Uważam, że musisz wyeliminować węglowodany z diety i codziennie odwiedzać siłownię. Możesz także spróbować...
ogrodzenie
Ja mam ogrodzenie betonowe i bardzo ładnie wygląda. My mamy dom w kształcie kostki...
Medycyna estetyczna Wrocław
Ja bym sobie chciała zrobić usta, ale mąż pilnuje :D Grozi rozwodem...