Surówka z kapusty czerwonej

16 marca 2015,
dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

 Składniki:

  • 1 mała główka kapusty czerwonej
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu

 Przygotowanie:

1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, myjemy i szatkujemy najdrobniej jak się da

2. Sok z cytryny, ksylitol, musztardę, miód, sól i pieprz łączymy

3. Tak przygotowanym sosem polewamy po kapuście, mieszamy wszystko dokładnie i odstawiamy do lodówki – im dłużej się „przegryza” tym lepiej smakuje (minimum 30 minut)

file1426532330

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



FORUM - bieżące dyskusje

Jędrne ramiona
Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
Co czytacie w wolnej chwili?
Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
Tolerancja wśród osób starszych
Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...