URODA I ZDROWIE

Surówka z kapusty czerwonej

16 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl

 Składniki:

  • 1 mała główka kapusty czerwonej
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu

 Przygotowanie:

1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, myjemy i szatkujemy najdrobniej jak się da

2. Sok z cytryny, ksylitol, musztardę, miód, sól i pieprz łączymy

3. Tak przygotowanym sosem polewamy po kapuście, mieszamy wszystko dokładnie i odstawiamy do lodówki – im dłużej się „przegryza” tym lepiej smakuje (minimum 30 minut)

file1426532330

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

promocje kosmetyków
wazne, zeby sprawdzic date waznosci, moze jest bliska konca?
Pomysł na biznes
Mój salon kosmetyczny działa idealnie, wszelkie nowinki, świetny serwis, szkolenia na nowym sprzęcie,...
Problemy z kręgosłupem
U mnie koniecznie trzeba było zrobić rezonans całego kręgosłupa a teraz czeka mnie rehabilitacja...
Ból w śródstopiu
Może warto zrobić rezonans? Ja szybko dostałam się prywatnie, a po takim dokładnym badaniu...