Surówka holenderska

25 listopada 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny
  • Średnia cykoria (1/2 szt.)
  • Sałata zielona (mała) ¼ główki
  • ¼ pomarańczy
  • ½ łyżki sparzonych rodzynek
  • ½ łyżki majonezu
  • Szczypta soli, cukru

Rodzynki opłukać, sparzyć, namoczyć w letniej, przegotowanej wodzie. Opłukaną cykorię i sałatę osączyć, rozdrobnić. Obraną i podzieloną na cząstki pomarańczę pokrajać w trójkąty. Przed samym podaniem składniki połączyć, dodać przyprawy, majonez, wymieszać.

Zamiast majonezu można użyć jogurtu.

file1259137261



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...