Steki z indyka z soczewicą

3 września 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 kotlety z piersi indyka
– 200 gram czerwonej soczewicy
– 50 gram mąki
– cebula
– czosnek
– 2 jaja
– olej
– kolendra lub natka
– papryczka chili lub zwykła
– sól, pieprz, papryka

Cebule obrać i posiekać, czosnek zmiażdżyć. Soczewicę ugotować, dodać zeszkloną na maśle lub oleju cebulkę i czosnek oraz papryczkę, doprawić. Piersi z indyka lekko rozbić, doprawić, usmażyć na oleju lub na grillu, kłaść na gorącą soczewicę, na wierz położyć łyżkę usmażonej papryki z cebulką, posypać natką. Pycha!



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.