Steki z indyka z soczewicą

3 września 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 kotlety z piersi indyka
– 200 gram czerwonej soczewicy
– 50 gram mąki
– cebula
– czosnek
– 2 jaja
– olej
– kolendra lub natka
– papryczka chili lub zwykła
– sól, pieprz, papryka

Cebule obrać i posiekać, czosnek zmiażdżyć. Soczewicę ugotować, dodać zeszkloną na maśle lub oleju cebulkę i czosnek oraz papryczkę, doprawić. Piersi z indyka lekko rozbić, doprawić, usmażyć na oleju lub na grillu, kłaść na gorącą soczewicę, na wierz położyć łyżkę usmażonej papryki z cebulką, posypać natką. Pycha!



FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia w Twoim mieście !
Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
Ploteczki - ogólny Off Topic :D
A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...