Steki z indyka z soczewicą

3 września 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 kotlety z piersi indyka
– 200 gram czerwonej soczewicy
– 50 gram mąki
– cebula
– czosnek
– 2 jaja
– olej
– kolendra lub natka
– papryczka chili lub zwykła
– sól, pieprz, papryka

Cebule obrać i posiekać, czosnek zmiażdżyć. Soczewicę ugotować, dodać zeszkloną na maśle lub oleju cebulkę i czosnek oraz papryczkę, doprawić. Piersi z indyka lekko rozbić, doprawić, usmażyć na oleju lub na grillu, kłaść na gorącą soczewicę, na wierz położyć łyżkę usmażonej papryki z cebulką, posypać natką. Pycha!



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...