Spaghetti z ziołowymi pulpecikami

27 marca 2013, dodał: marika1503
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 40 dag mięsa mielonego
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 4 łyżki posiekanych ziół (natka, majeranek, szczypiorek, bazylia)
  • 2  cebule
  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 2 puszki pomidorów w kawałkach
  • Sol, pieprz, cukier, suszona bazylia, olej

 

PRZYGOTOWANIE:

Mięso mielone przełóż do miski, dodaj bułkę tartą, zioła i 1 posiekaną cebulę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wbij 1 jajko i starannie wyrób masę mięsną. Wilgotnymi dłońmi formuj maleńkie pulpeciki i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Drugą cebulę obierz i posiekaj, przesmaż na rozgrzanym oleju i dodaj do pulpecików. Całość zalej pomidorami w kawałkach i dopraw do smaku solą, pieprzem, odrobiną cukru oraz suszoną bazylią. Duś 10-15 minut.

Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Na talerzu układaj porcję makaronu, polej sosem z pulpecikami i udekoruj ziołami.

file1364380394



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...