Spaghetti z oliwą i czosnkiem na ostro

27 marca 2013,
dodał: marika1503
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 100 ml oliwy
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 4 łyżki posiekanej natki
  • 1 papryczka chili, sól, pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

Ząbki czosnku obrać, pokroić w plasterki. Na patelnię wlać oliwę  i dodać czosnek. Smażyć na małym ogniu na złoty kolor, ciągle mieszając (nie przypalić, gdyż oliwa zgorzknieje). Czosnkową oliwę odstawić z ognia. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku, osączyć, przełożyć na patelnię z czosnkowa oliwą. Zagrzać, posypać natką, solą i pieprzem. Doprawić na ostro umytą i drobno posiekaną papryczką chili.

file1364380180



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.