Spaghetti carbonara z boczkiem i parmezanem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Spaghetti carbonara z boczkiem i parmezanem

2 czerwca 2012, dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny
Kiedyś potrafiliśmy jeść makaron z różnymi sosami prawie codziennie. A najbardziej spaghetti w moim wydaniu. Wczoraj postanowiłam przygotować spaghetti carbonara, którego tak de facto nigdy nie jedliśmy.
200 g makaronu
30 dkg boczku wędzonego
100 g startego parmezanu
2 jajka
sól i pieprz
makaron ugotować al dente
boczek podsmażyć na patelni
jajka roztrzepać i dodać do nich parmezan
oprószyć solą i pieprzem
Do boczku wrzuciłam makaron, wymieszałam składniki.
Następnie wlałam jajka z serem do makaronu i boczku
mieszałam tak aby jajka się delikatnie ścięły.
Na sam koniec posypać danie parmezanem

Chciałam zapytać Was z jakiej firmy kupujecie makarony?
ja od jakiegoś czasu kupuję makaron Combino w Lidlu i jestem bardzo zadowolona.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Przepowiednia Hawkinga
Świat idzie ku zagładzie i podejrzewam, że to będzie nuklearny koniec naszej cywilizacji...
Ułóż słowa
kontent, konto rozemocjonowany
Szkolenie kosmetyczne- tak czy nie
Ja bym poszła na takie szkolenie, choćby z ciekawości, co jest nowego w branży.
Dopłaty do rachunków za prąd
Obecnie tylko ktoś o b. niskich dochodach może liczyć na pomoc państwa... Jak zarabia...