Lody bananowe z bananów w polewie czekoladowej

1 czerwca 2012, dodał: Bożena
Artykuł zewnętrzny
  • 6 patyczków do lodów
  • 3 banany
  • 120 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • dowolna posypka
Banany obrać, każdy przekroić na pół. W każdą połówkę wbić patyczek do lodów. Ułożyć na papierze do pieczenia i odłożyć do zamrażarki na 15 minut.
Po 15 minutach czekoladę roztopić w mikrofali lub w kąpieli wodnej, wymieszać z olejem. Wyjmować po kolei banany z zamrażarki, otaczać w czekoladzie i bardzo szybko w posypce .Odłożyć na kilka godzin do zamrażarki.

file1338550576



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz