Sos z niebieskiego sera pleśniowego

30 października 2013,
dodał: arreth
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 5-10 dag błękitnego sera pleśniowego np. Lazur
– pół łyżeczki białego pieprzu
– 250 ml creme fraiche
– 3 łyżki białego wytrawnego wina

W garnuszku na małym ogniu podgrzać creme fraiche z winem i białym pieprzem. Doprowadzić do zagotowania. Dodać pokruszony ser i mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy.
Idealny do potraw z kurczaka lub grzybów.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....