URODA I ZDROWIE

Sos z niebieskiego sera pleśniowego

30 października 2013, dodał: arreth

składniki:

– 5-10 dag błękitnego sera pleśniowego np. Lazur
– pół łyżeczki białego pieprzu
– 250 ml creme fraiche
– 3 łyżki białego wytrawnego wina

W garnuszku na małym ogniu podgrzać creme fraiche z winem i białym pieprzem. Doprowadzić do zagotowania. Dodać pokruszony ser i mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy.
Idealny do potraw z kurczaka lub grzybów.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wasze pomysły na stronę urodaizdrow…
> gianna napisał/a:> Może jakiś kącik dla hobbystów? Coś o rękodziele, jak samemu zrobić...
Warszawa
Na sobotnie spacery nad Wisłą z moim psem ktoś chętny?
Dania na imprezę dla dzieci
Muffinki, małe kanapeczki, dużo słodyczy, napoje typowo dla dzieci - i to wystarczy:)
Znaczenie snów na temat ślubu
Mi raz się śnił mój ślub, tzn. przygotowania do niego - ale...