Sos z niebieskiego sera pleśniowego

30 października 2013, dodał: arreth
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 5-10 dag błękitnego sera pleśniowego np. Lazur
– pół łyżeczki białego pieprzu
– 250 ml creme fraiche
– 3 łyżki białego wytrawnego wina

W garnuszku na małym ogniu podgrzać creme fraiche z winem i białym pieprzem. Doprowadzić do zagotowania. Dodać pokruszony ser i mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy.
Idealny do potraw z kurczaka lub grzybów.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Dyrektywa budynkowa EPBD
Już widzę, jak dziadkowie w kurnych chatkach na wsi inwestują w panele... Zostawią...
W jakiej pozycji spać?
Ja śpię na plecach na wznak, bo mi tak wygodnie;)
Fotowoltaika - największy problem r…
Efektywność paneli w zasadzie działa przeciw ich właścicielowi, bo za każdy wytworzony kilowat...
Polacy w czołówce umieralności na r…
To nic dziwnego, bo samo dostanie się do lekarza w przyzwoitym terminie graniczy z cudem...