Sos z niebieskiego sera pleśniowego

30 października 2013, dodał: arreth
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 5-10 dag błękitnego sera pleśniowego np. Lazur
– pół łyżeczki białego pieprzu
– 250 ml creme fraiche
– 3 łyżki białego wytrawnego wina

W garnuszku na małym ogniu podgrzać creme fraiche z winem i białym pieprzem. Doprowadzić do zagotowania. Dodać pokruszony ser i mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy.
Idealny do potraw z kurczaka lub grzybów.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać facetom do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować w normalnej...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D