Sos tatarski z kaparami

20 sierpnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

 

składniki:

 

– łyżka sosu sojowego
– łyżeczka octu ryżowego
– kilka kaparów

oraz:

6 łyżek majonezu, łyżeczka musztardy, 100 ml śmietany 18%, 2 sztuki ogórka konserwowego, garść marynowanych pieczarki, 1 mała cebula, szczypiorek, pietruszka, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:


W miseczce mieszamy majonez, śmietanę i musztardę. Ogórek konserwowy, cebulę i pieczarki marynowane kroimy na drobną kostkę. Szczypiorek i pietruszkę siekamy. Kapary płuczemy. Wszystkie warzywa dodajemy do sosu i dokładnie mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym, octem ryżowym oraz pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki.

 

na podstawie: www.taotao.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz