Sos szodonowy

6 września 2010, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 12 dag cukru pudru
  • 6 żółtek
  • 1/4 l białego wina wytrawnego

Żółtka ubić z cukrem do białości, najlepiej mikserem.Naczynie z żółtkami wstawić do drugiego naczynia z wrzącą wodą i stale ubijając dolewać wino. Podgrzewać na małym ogniu do lekkiego zgęstnienia sosu. Podawać natychmiast po ubiciu.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺