Sos pieczarkowy z makaronem

6 września 2012,
dodał: BellaBeauty
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 500 g pieczarek

– makaron

– kilka łyżek masła

– łyżka mąki

– mała cebulka

– śmietana 18 %

– sól i pieprz

Przepis banalnie prosty, ale przynajmniej dzięki temu w każdej chwili można go wykonać i rozkoszować się pysznym smakiem :-)

Na patelni rozgrzewam masło i podsmażam cebulkę, którą wcześniej pokroiłam w drobną kostkę. Do tego dodaję pieczarki pokrojone w plasterki i smażę, aż się zarumienią. Następnie łyżkę mąki mieszam ze śmietaną i wlewam na patelnię. Teraz wystarczy chwilę poczekać, aż wszystko się zagotuje i na koniec przyprawić. Sos gotowy!

Smakuje idealnie ze świeżym makaronem jajecznym!

file1346923996



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.