Sos majonezowo-musztardowy

Avatar photo
16 września 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Pasuje do ryb z grilla, duszonych lub panierowanych, do szaszłyków z warzyw oraz frykadelek.

Składniki:

  • 1 jabłko, file1284636631
  • 1/2 małej cebuli,
  • sok z 1 cytryny,
  • 2 łyżki ostrej musztardy,
  • 100 g majonezu,
  • 2 łyżki chudego jogurtu,
  • 1 łyżeczka kaparów, pieprz

Przygotowanie: jabłko i cebulę obrać. Zetrzeć na tarce i natychmiast dodać do nich sok z cytryny (jabłko szybko ciemnieje). Musztardę połączyć z majonezem i jogurtem. Wszystkie składniki wymieszać. Masę jabłkowo-cebulową i kapary dodać do sosu majonezowego i wszystko dobrze wymieszać. Przyprawić pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...