Sos majonezowo-chrzanowy do mięs

5 maja 2011,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Szybki, bardzo prosty, smaczny sos do zimnych mięs, wędlin lub grilla.

Czas : 10 minut

  • 1 część tartego chrzanu ( może być gotowy- kupny byle był dobrej jakości – smaczny – mocny )
  • 1 część gęstego majonezu
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny

Zmieszać chrzan z majonezem. Doprawić do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny.

Nie sposób podać ilości przypraw bo to zależy od tego jak mocny jest chrzan i od indywidualnego smaku . Proponuję dodawać na początku odrobinę cukru a potem regulowanie smaku solą i sokiem z cytryny. Ja osobiście wolę taki mało kwaśny a za to mocny i słodkawy.

Posypałam odrobiną czarnuszki dla dekoracji  bo sosy majonezowe nie specjalnie się prezentują same z siebie.

file1304607679



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...