Sos koperkowy z krabowym mięsem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sos koperkowy z krabowym mięsem

30 września 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Ten sos będzie smacznym dodatkiem do maczanek mięsnych, do zimnych mięs, sufletów, lub jako kremowa polewa do jarzyn lub jarzynowych sałatek.

Składniki:

2 jajka na twardo,

80 g mięsa z krabów,

1 pęczek koperku,

1/2 szklanki gęstej śmietany,

50 g majonezu,

sól,

zmielony pieprz,

1 łyżka soku z cytryny,

1 łyżeczka ostrej musztardy.

Przygotowanie:

jaja obrać, wyjąć z nich żółtka i przetrzeć żółtka przez sito. Białko oraz mięso krabowe drobno posiekać. Koperek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku.

file1285836059



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...