Sos hiszpański Aioli | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sos hiszpański Aioli

19 sierpnia 2010, dodał: helas
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 ząbki czosnku,
2 żółtka,
1/4 l oleju,
2 łyżki musztardy Dijon,
łyżka soku z cytryny,
sól,
pieprz,
cukier

Przyrządzenie:

Czosnek rozetrzeć ze solą na miazgę. Dodać żółtka, musztardę, sok z cytryny, cukier i pieprz. Mieszając energicznie trzepaczką, wlewać cienkim strumieniem lub łyżeczką  olej, aż do uzyskania puszystego majonezu. Świetny dodatek do kanapek, jaj na twardo, sałatek itp.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz