Sos czosnkowy na zimno

8 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 ząbek czosnku
  • świeżo wyciśnięty sok z 1/2 cytryny
  • 60 ml oleju lnianego
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie:

  1. Ząbek czosnku rozbijamy w moździerzu
  2. Do dzbanuszka nalewamy olej i sok z cytryny
  3. Dodajemy rozbity czosnek
  4. Przyprawiamy do smaku, mieszamy i odstawiamy do lodówki, aby olej „się przegryzł)”

file1425803664

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”