Sola w sosie greckim

5 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

1 opakowanie „Włoszczyzna” POLTINO
1 cebula
150g filet z soli
1 seler
0,5 pora
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
3 łyżki oleju do smażenia
1 łyżeczka musztardy
½ łyżeczki słodkiej papryki
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  • zamrożoną włoszczyznę wsypać na patelnię z przysmażoną na tłuszczu cebulą i porem, dusić pod przykryciem ok. 10 minut, do miękkości
  • dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze ok. 5 minut,
  • doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać odrobinę sproszkowanej papryki czerwonej, łyżeczkę musztardy i zagotować,
  • rybę posypać solą i pieprzem, usmażyć na oleju
  • selera pokroić w cienkie paski i usmażyć na oleju w temp, 180 stopni
  • usmażoną rybę ułożyć na talerzy do połowy zalać sosem z boku, nałożyć chrust z selera i przystroić cytryną

źródlo: www.poltino.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz