Soczysty i aromatyczny kurczak z kostką rosołową Knorr | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Soczysty i aromatyczny kurczak z kostką rosołową Knorr

27 sierpnia 2014, dodał: Helen G.
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Za pośrednictwem portalu urodaizdrowie.pl otrzymałam niedawno zestaw niezbędnych produktów Knorr, do przyrządzenia słynnego, szeroko reklamowanego w mediach soczystego kurczaka. Sposób jest niezwykle prosty, polega na wymieszaniu kostki rosołowej z dwiema łyżkami oliwy z oliwek i natarciu powstałą pastą mięsa.

2

Efekt pozytywnie mnie zaskoczył, pomimo nieco sceptycznego nastawienia do kostek mięsnych. Kurczak jest smaczny, soczysty i aromatyczny, tak jak zapewnia producent. Nie trzeba go dodatkowo solić ani dodawać pieprzu. Należy jedynie odpowiednio długo smażyć mięso na niezbyt dużym ogniu, by nie było w środku surowe.  Polecam wypróbować ;)

(Dla 2 osób)

Składniki:

– 2 pojedyncze piersi z kurczaka

– 1 kostka rosołowa Knorr

– 2 łyżki oliwy z oliwek

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. W miseczce kostkę rosołową wymieszać dokładnie z oliwą z oliwek. Powstałą pastą natrzeć piersi kurczaka. Włożyć do lodówki na 15 minut.

Następnie smażyć na rozgrzanym tłuszczu na niedużym gazie ok. 15-20 minut na złoty kolor z obu stron. Podawać z ulubioną surówką i ziemniakami lub frytkami.

1

Smacznego!

Helen G.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz