Soczysta pierś z kurczaka grillowana z koprem włoskim

20 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób

Niezbędne składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
  • 1 fenkuł/koper włoski
  • olej
  • 100 ml majonezu light

dodatkowo produkty Kamis:

  • 3-5 łyżek Ketchupu Łagodnego
  • Przyprawa do potraw z grilla Grill pikantny
  • 2 łyżeczki Suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem Specialite

Piersi z kurczaka oprósz przyprawą grill pikantny, posmaruj olejem, odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Kurczaka lekko obsmaż na ruszcie, ułóż na folii aluminiowej, przykryj pokrojonym w cienkie plastry koprem włoskim, dodaj łyżkę masła, całość szczelnie zawiń. Piecz na grillu kilkanaście minut. Majonez połącz z ketchupem, dopraw suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem, dokładnie wymieszaj. Tak powstały sos to świetny dodatek do grillowanej piersi z kurczaka.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz