Śledzie z migdałami

15 maja 2012, dodał: milady
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 kg płatów śledziowych
  • 4 duże cebule
  • 4 łyżki cukru
  • 1 paczka rodzynek
  • 1 garść migdałów (obranych ze skórki*)
  • 3/4 szkl.wody
  • 3/4 szkl.oliwy
  • 3/4 szkl.octu
  • listek laurowy
  • pieprz w ziarenkach

Płaty śledziowe namoczyć w wodzie, co najmniej 2 razy wymienić wodę. Pokroić je w dzwonki.
Przygotować zalewę: do garnka wlać wodę, ocet, oliwę, dodać cukier. Cebule pokroić w grube krążki. Dodać listek laurowy i kilka ziarenek pieprzu. Gotować 10 min.
Po tym czasie dodać rodzynki i migdały- gotować kolejne 5 minut.
Zalewę ostudzić.
Do dużego słoika wkładać warstwę śledzi, warstwę zalewy.
Trzymać w lodówce w zamkniętym słoiku.

* umieścić migdały w miseczce, zalać wrzątkiem i po pary minutach skórka bez problemu sama schodzi

file1337109352



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...