Sledzie

6 listopada 2009,
dodał: Antalis
Artykuł zewnętrzny

Składniki
Filety z matjasa
kilka ogorkow konserwowych
2 duze cebule
szkl ketchupu pikantnego
2 lyzeczki musztardy
szklanka oliwy
troszke cukru
pieprz
czosnek 2-3 zabki
natka pietruszki

Filety pokroic w male kawalki, jesli kupilismy solone trzeba je pierw namoczyc.Z ketchupu, musztardy, oliwy srobic „sos” dorzucic do niego pokrojone w slupki ogorki ze skorka, cebule pokrojona w piorka oraz zmiazdzony czosnek.Doprawic do smaku pieprzem ew cukrem.Pod koniec dorzucic posiekana natke pietruszki.Wymieszac z filetami i pozostawic w lodowce przez noc by sie „przegryzlo”.

P.S.Mozna dodac do calosci papryke czerwona swieza lub konserwowa.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....