Sledzie

6 listopada 2009, dodał: Antalis
Artykuł zewnętrzny

Składniki
Filety z matjasa
kilka ogorkow konserwowych
2 duze cebule
szkl ketchupu pikantnego
2 lyzeczki musztardy
szklanka oliwy
troszke cukru
pieprz
czosnek 2-3 zabki
natka pietruszki

Filety pokroic w male kawalki, jesli kupilismy solone trzeba je pierw namoczyc.Z ketchupu, musztardy, oliwy srobic „sos” dorzucic do niego pokrojone w slupki ogorki ze skorka, cebule pokrojona w piorka oraz zmiazdzony czosnek.Doprawic do smaku pieprzem ew cukrem.Pod koniec dorzucic posiekana natke pietruszki.Wymieszac z filetami i pozostawic w lodowce przez noc by sie „przegryzlo”.

P.S.Mozna dodac do calosci papryke czerwona swieza lub konserwowa.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...