Śledź w śmietanie z jabłkiem i chrzanem Wasabi

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Śledź w śmietanie z jabłkiem i chrzanem Wasabi

:
Trochę inna wersja śledzia pod pierzynką .Wyjątkowo dekoracyjna i smaczna .

Czas : 10 minut

Składniki :

4 płaty śledzia z oleju
2 jabłka
4 łyżki kwaśnej śmietany
chrzan Wasabi
cukier
sok z cytryny
biały pieprz mielony

Jabłka obrać i utrzeć na grubej tarce jarzynowej. Wymieszać ze śmietaną . Dodać chrzanu Wasabi do smaku ( ostrożnie bo jest bardzo ostry ) . Doprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny, pieprzem .
Układać na półmisku warstwę sosu , na tym płaty śledzia i znów warstwę sosu. Podawać z ziemniakami na postny obiad lub z pieczywem na kolację .

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz