Schabowy z ziemniakami

2 marca 2010, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Kawałek schabowego ok. 0,50 dag, płuczemy i dzielimy na kotlety. Delikatnie tłuczemy z każdej strony. Przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Obtaczamy w jajku i bułce tartej wymieszanej z odrobiną mąki. Smażymy na tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Gotowe kotlety podajemy z ugotowanymi  ziemniakami i surówką.

file1267538819



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Schabowy z ziemniakami

  1. avatar czesiek pisze:

    o ja piernicze…
    znowu połączenie białka i skrobi…

    ludzie, tak się nie je…

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...