Schabowe tradycyjne

30 listopada 2009, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Któż z nas nie lubi schaboszczaków? Robi się je szybko i są bardzo smaczne

SKŁADNIKI:

  • 6 plastrów schabu wieprzowego b/k
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 3 łyżki mąki
  • 1 szkl. bułki tartej
  • do smaku: sól, pieprz mielony
  • do smażenia: olej

OPIS PRZYGOTOWANIA:

Mięso rozbić delikatnie tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą aby go nie porozrywać (i nie będzie pryskać). Oprószyć z obu stron solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Jajka roztrzepać z mlekiem. Kotlety panierować kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem, zrumienić z obu stron. Najlepiej smakują z dodatkiem ziemniaków, marchewki albo zasmażanej kapusty.

file1259594090



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz