Schab z glazurą

Avatar photo
21 marca 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 1 kg schabu,

– sól, pieprz

– 2-3 cebule

– 1 łyżka masła

– 1 pomarańcza

– 2 łyżki marmolady

– 200 ml. bulionu drobiowego

Schab opłucz, osusz. Oprósz solą oraz pieprzem. Cebulę obierz, pokrój na cząstki. W brytfannie rozgrzej masło. Zrumień mięso (ze wszystkich stron) i cebulę. Piecz 45 minut w temp. 175 stopni C. Po tym czasie mięso posmaruj marmoladą, podlej bulionem. Obłóż plasterkami pomarańczy. Zwiększ temp. do 225 stopni C i piecz jeszcze 15 minut, aż się ładnie zrumieni.

file1269166778



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...