Schab z glazurą

21 marca 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 1 kg schabu,

– sól, pieprz

– 2-3 cebule

– 1 łyżka masła

– 1 pomarańcza

– 2 łyżki marmolady

– 200 ml. bulionu drobiowego

Schab opłucz, osusz. Oprósz solą oraz pieprzem. Cebulę obierz, pokrój na cząstki. W brytfannie rozgrzej masło. Zrumień mięso (ze wszystkich stron) i cebulę. Piecz 45 minut w temp. 175 stopni C. Po tym czasie mięso posmaruj marmoladą, podlej bulionem. Obłóż plasterkami pomarańczy. Zwiększ temp. do 225 stopni C i piecz jeszcze 15 minut, aż się ładnie zrumieni.

file1269166778



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.