URODA I ZDROWIE

Schab pieczony w warzywach i mleku

15 listopada 2020, dodał: arreth

składniki:

– kg schabu pieczonego z kością
– 35 dag cebuli
– marchew i pietruszka
– 15 dag wędzonego boczku
– 2 szklanki tłustego mleka
– 2 łyżki oleju
– pieprz, sól

W rondlu o grubym dnie lub teflonowej brytfannie rozgrzać łyżkę oleju, dodać pokrojony boczek i smażyć około 5 minut, wrzucić posiekane warzywa i smażyć przez 15 minut. Potem odcisnąć je z tłuszczu i przełożyć na talerz a na pozostałym w naczyniu oleju zrumienić schab, oprószyć go solą i pieprzem. Dodać jarzyny z boczkiem, podlać mlekiem i wstawić do gorącego nagrzanego piekarnika i dusić około 90 minut, cały czas przewracając mięso. Gdy schab wystygnie, usunąć z niego kości, pokroić na plastry. Można podawać z sosem pieczeniowym i ziemniaczkami i posypany natką pietruszki.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nowości marki essence
> bezzapachu napisał/a: > Czy w ofercie essence jest jakis dobry rozświetlacz? Mam już kilka...
PILNIKI do paznokci
Ja sobie kupiłam na notino pilniczek Bohemia Glass Manicure Stick.Końcówka Jest dobrze wyprofilowana...
Stylowe meble drewniane
Ja uwielbiam stylowe meble. Są zawsze w modzie i nie nudzą się szybko.
Obuwie
Można spróbowac z butami z sieciówek. Jak szybko się zniszczą to zawsze w...