URODA I ZDROWIE

Schab pieczony w warzywach i mleku

15 listopada 2020, dodał: arreth

składniki:

– kg schabu pieczonego z kością
– 35 dag cebuli
– marchew i pietruszka
– 15 dag wędzonego boczku
– 2 szklanki tłustego mleka
– 2 łyżki oleju
– pieprz, sól

W rondlu o grubym dnie lub teflonowej brytfannie rozgrzać łyżkę oleju, dodać pokrojony boczek i smażyć około 5 minut, wrzucić posiekane warzywa i smażyć przez 15 minut. Potem odcisnąć je z tłuszczu i przełożyć na talerz a na pozostałym w naczyniu oleju zrumienić schab, oprószyć go solą i pieprzem. Dodać jarzyny z boczkiem, podlać mlekiem i wstawić do gorącego nagrzanego piekarnika i dusić około 90 minut, cały czas przewracając mięso. Gdy schab wystygnie, usunąć z niego kości, pokroić na plastry. Można podawać z sosem pieczeniowym i ziemniaczkami i posypany natką pietruszki.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Dziecko moczy się w nocy
> incaplay napisał/a:> Ja nie - i nie wyobrażam sobie, żeby mnie ktoś tak...
Co na trądzik i blizny po trądziku…
Mi na blizny po trądziku bardzo pomógł Octenicare. Krem nakładałam na twarz każdego...
Zasłony i meble w kwiaty - hit?
O tak, to byłoby dobre rozwiązanie i można uniknąć w ten sposób przytłoczenia wzorami,...
Nasze zdjęcia
Świetny pomysł Nadja! Ja kupiłam ramkę z 8 miejscami na zdjęcia i umieściłam...