Sałatka ziemniaczano-musztardowa

13 kwietnia 2021, dodał: Marta Dasińska
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
0,5 kg ziemniaków
pęczek rzodkiewki
pęczek pietruszki
1 biała cebula
1 łyżka musztardy gruboziarnistej
1 łyżka czerwonego octu winnego
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach (10-15 min.). Po odsączeniu z wody, ziemniaki pokroić w plasterki. Rzodkiewki umyć, pokroić w cienkie plasterki. Pietruszkę umyć. osuszyć i drobno posiekać. Przygotować sos. Posiekać cebulę. Połączyć musztardę i ocet. Wymieszać, wlać olej, dodać posiekaną cebulę. Ziemniaki i rzodkiewki umieścić w salaterce, zalać sosem musztardowym, dobrze wymieszać. Posypać natką pietruszki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Real
U mnie Real kupił Auchan ale i tak przestałam tam robić jakiekolwiek...
Czy jesteś pewna/pewny siebie w kon…
Aby nabrać pewności siebie, trzeba po prostu od czasu do czasu wyjść ze strefy...
Tanie dodatki
Akcesoria damskie to subtelne dodatki, które mają moc definiowania i uzupełniania naszego stylu....
Najlepsze preparaty na cerę trądzik…
Szczególnie polecam smarowanie twarzy preparatami zawierającymi olejek herbaciany, różany i lawendowy. Warto wypróbować...