Sałatka ziemniaczana z porem

19 marca 2011, dodał: olecka11
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 kg ziemniaków
  • 2 łyżki octu winnego
  • około 5 porów (350 g jasnej części)
  • garść natki pietruszki, posiekanej
  • 1,5 szklanki majonezu lub wedle upodobań
  • sól i pieprz do smaku

Ziemniaki obrać, ugotować w posolonej wodzie do miękkości (uważać, by nie gotować za długo by się nie rozsypywały). Odcedzić, pokroić na większe kawałki, wystudzić.

Ziemniaki wyłożyć na tacę, pokropić octem, schłodzić w lodówce.

Pory pokroić na drobne plasterki, dodać do ziemniaków, razem z pietruszką i majonezem; doprawić. Delikatnie wymieszać.

Sałatka jest najlepsza podawana na zimno.

Smacznego :-)

file1300557636



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz