Sałatka z tuńczyka
Artykuł zewnętrzny
sałatka z tuńczykiem - 20 dag makaronu penne - sól, pieprz - 4 ugotowane jajka - 20 dag zielonej fasolki - 2 małe czerwone papryki - 1 cebula - 8 dag rukoli - 1 puszka tuńczyka - 3 łyżki octu winnego - 3 łyżki majonezu - olej - musztarda - 1 łyżka jogurtu naturalnego Makaron ugotować, jajka obrać, fasolkę ugotować, strąki papryki, cebulę obrac i pokroić w cienkie krążki. Rukolę porwać na małe kawałeczki, jaja pokroić w ósemki. Tuńczyka osączyć z zalewy. Ocet winny przyprawić solą i pieprzem, ewentualnie wlać olej. Makaron i fasolę a także paprykę i cebulę wymieszać z marynatą.Dodac tuńczyka i jajka oraz rukolę, przełożyć do salaterki. Przygotować sos: _______________ musztardę połączyć z jogurtem i majonezem, wymieszać, podawać w oddzielnym naczyniu.