Sałatka z polędwicy wołowej, brokułów i papryki

24 czerwca 2013, dodał: Zafira
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 1/2 czerwonej oraz żółtej papryki
– niewielki brokuł
– 250 gram polędwicy wołowej
– 2 ząbki czosnku
– łyżka zielonego marynowanego pieprzu
– 2 łyżki octu balsamicznego
– 4 łyżki oliwy
– sól

Polędwicę zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do zamrażalnika. Przygotować marynatę z przeciśniętego przez praskę czosnku, rozgniecionego pieprzu, octu, oliwy i soli. Wyjąć polędwicę i pokroić na cienkie plastry, przełożyć do marynaty i odstawić na 30 minut. Podzielić brokuł na małe różyczki, zalać wodą. Mięso osączyć z marynaty i wrzucić na gorącą patelnię, smażyć 3-4 minuty. Potem wyjąć i na niej usmażyć kawałki papryki pokrojone w kostkę. Wlać marynatę na patelnię i dusić mięso przez około 5 minut. Rozłożyć brokuły na talerzach wraz z papryką, położyć wołowinę, polać sosem.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...