Sałatka z mozzarellą i musztardą francuską – wiosenna

27 marca 2012,
dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

składniki:

* 5 dag szynka konserwowa,
* 1/4 szt sałata lodowa,
* 1/3 kulki mozzarella,
* 1/2 szt por (biała część),
* 2 łyżki musztarda francuska kamis
* koperek,
* oliwa,
* pieprz kamis

Sałatę lodową myjemy i rwiemy na kawałki. Suszymy i układamy na półmisku. Por kroimy na cieniutkie plasterki posypujemy nim sałatę. Szynkę zwijamy w rulon i kroimy  w plasterki wyjdą wtedy ślimaczki. Ser kroimy w paseczki ,układamy na sałacie. Kropimy oliwa  z oliwek, solimy, dodajemy musztardę francuską i ozdabiamy koperkiem.

file1332843854



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...