Sałatka z mozzarellą i musztardą francuską – wiosenna

27 marca 2012,
dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

składniki:

* 5 dag szynka konserwowa,
* 1/4 szt sałata lodowa,
* 1/3 kulki mozzarella,
* 1/2 szt por (biała część),
* 2 łyżki musztarda francuska kamis
* koperek,
* oliwa,
* pieprz kamis

Sałatę lodową myjemy i rwiemy na kawałki. Suszymy i układamy na półmisku. Por kroimy na cieniutkie plasterki posypujemy nim sałatę. Szynkę zwijamy w rulon i kroimy  w plasterki wyjdą wtedy ślimaczki. Ser kroimy w paseczki ,układamy na sałacie. Kropimy oliwa  z oliwek, solimy, dodajemy musztardę francuską i ozdabiamy koperkiem.

file1332843854



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...