sałatka z kulkami ziemniaczano-rybnymi

6 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

300 g ugotowanych ziemniaków

200 g makreli wędzonej bez ości

1 jajko

bułka tarta

1 mozzarella

100 g pomidorków koktajlowych

pietruszka ozdobna

sałata lodowa

oliwa z oliwek

ocet balsamiczny

sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka słodka

  • ziemniaki ubić, dodać makrelę, jajko, wymieszać na dość gładką masę,
  • dodać posiekaną pietruszkę, przyprawić solą, pieprzem, papryką i gałką muszkatołową,
  • formować małe kulki, obtoczyć w bułce, smażyć na głębokim oleju na złoty kolor,
  • na talerzach rozłożyć umytą, osuszoną, porwaną na kawałki sałatę,
  • dodać pokrojone na pół pomidorki i porwaną na kawałki mozzarellę,
  • dodać listki pietruszki,
  • polać oliwą i octem, posypać solą i pieprzem,
  • na całości ułożyć kuleczki

file1267864358



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz