sałatka z pieczonych buraków

6 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

2 średnie buraki

100 g sera feta

80 g suszonych moreli

40 g orzechów włoskich

sałata lodowa

pietruszka dekoracyjna

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżeczka octu balsamicznego

1 łyżeczka soku z limonki

sól, pieprz, cynamon

  • buraki obrać, umyć, pokroić w dużą kostkę,
  • polać oliwą, posypać solą i pieprzem
  • piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 20 min,
  • morele moczyć kilka minut w gorącej wodzie.
  • sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki, rozłożyć na talerzach,
  • na sałacie ułożyć wystudzone buraki,
  • pokrojone na cztery morele,
  • na sałatkę pokruszyć ser,
  • orzechy uprażyć na suchej patelni, posypać nimi sałatkę,
  • dodać listki pietruszki,
  • z oliwy, soku z limonki, octu, soli, pieprzu i cynamonu zrobić sos,
  • polać nim sałatkę

file1267864213



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz