Sałatka z kalafiorów i awokado

5 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

opakowanie „Kalafiory” POLTINO
1 cebula średniej wielkości
1 awokado
1 melon miodowy
4 ugotowane jajka
2 średnie pomidory
pęczek koperku
4 łyżki majonezu
sól, pieprz, sok z cytryny

Sposób przygotowania:

  • cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić i pozostawić na około 30 minut,
  • kalafior ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudzić i podzielić na mniejsze różyczki,
  • avocado ( pokrojone skropić sokiem z cytryny), pomidory i jajka pokroić w kostkę, melon przekroić na pół usunąć pestki wdrążyć miąższ pokroić w kostkę
  • połączyć wszystkie składniki, dodać majonez i posiekany koperek,
  • doprawić do smaku solą i pieprzem,
  • gotową sałatkę podawać w wydrążonym melonie

źródlo www.poltino.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz