Sałatka z jajek i sera żółtego
Artykuł zewnętrzny
składniki:
- 5-6 jajek kurzych
- 20 dkg sera żółtego łagodnego, najlepiej śmietankowego
- 2 ogórki konserwowe
- 1 cebula cukrowa
- 3-4 łyżki gęstego majonezu
- 1 łyżeczka musztardy miodowej
- 1-2 łyżki posiekanego koperku
- 3-4 łyżki posiekanego cienkiego szczypiorku
- do smaku: sól, pieprz biały mielony
sposób przygotowania:
Jajka umyć, ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek. Jajka, ser żółty, ogórki konserwowe i cebulę pokroić w dość drobną kosteczkę, m/w tej samej wielkości. Dodać majonez, musztardę i posiekane zioła, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 30-60 min. aby smaki się przegryzły. Podawać na liściach sałaty.