Sałatka z jaj przepiórczych

25 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny



składniki:

  • 15 jaj przepiórczych
  • 1 sałata
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 20 g kaparów
  • 5 plastrów sera żółtego masdamer
  • oliwa z oliwek
  • sok z 1/2 limonki
  • koperek
  • sól, pieprz, bazylia

· sałatę myjemy, suszymy, rwiemy na kawałki

· pomidorki kroimy na pół,

· ser kroimy w cienkie paseczki,

· jajka gotujemy w koszulkach przez 5 min,

· sałatę, pomidorki, kapary, ser i 10 jajeczek wrzucamy do miski,

· polewamy sałatkę oliwą, sokiem z limonki, przyprawiamy, delikatnie mieszamy,

· pozostałe jajeczka układamy na wierzchu i posypujemy koperkiem

nadesłała: Marta K.