Sałatka z grillowanych warzyw

9 czerwca 2012, dodał: aneta817
Artykuł zewnętrzny

składniki:

-cukinia.bakłażan,czerwona papryka po 1 sztuce

-pieczarki 10sztuk

-cebula czerwona 2sztuki

-oliwa do smażenia 4 łyżki

-cukier 0,5łyzeczki

-oliwa z oliwek

-sos sałatkowy włoski

sposób przygotowania:

Sos sałatkowy wymieszaj z 6 łyżkami wody,dodaj cukier, łyżkę octu oraz oliwę. Warzywa umyć,oczyścić i pokroić w półplastry. Pieczarki pokroić w ćwiartki. Wymieszaj wszystkie warzywa. Na rozgrzaną oliwę włóż warzywa i smaż na złoty kolor. Usmażone warzywa przełóż do miski i zalej przygotowanym wcześniej sosem sałatkowym. Po wystudzeniu przełóż do salaterki. Podawać z grzankami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺