URODA I ZDROWIE

Sałatka z białymi szparagami, bobem, kiełkami słonecznika i fetą

29 maja 2010, dodał: Aneta Klimecka

Składniki:

pęczek białych szparagów
300 g mrożonego bobu
garść kiełków słonecznika
kostka fety
czerwona cebula
pęczek koperku
szczypiorek
2 kosteczki przyprawowe bazylia Knorr
sól
pieprz
3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine

Przygotowanie:

– Bób gotujemy. Obieramy za skórek
– Szparagi myjemy, obieramy obieraczką do warzyw i usuwamy zdrewniałe końcówki, kroimy na trzy części i gotujemy. Następnie kroimy na ćwiartki.
– Gotowy bób i szparagi wrzucamy do miski. Obraną cebulę, pokrojoną w kostkę dodajemy do sałatki wraz z umytymi i osuszonymi kiełkami słonecznika. Koperek oraz szczypiorek myjemy, osuszamy i grubo kroimy. Fetę osączamy i kruszymy.
– Ostatni krok to sos do sałatki na bazie oliwy z oliwek extra vergine, wymieszanej z kosteczkami Knorr bazyliowymi oraz solą i pieprzem doprawiony.
– Podajemy schłodzone, smaki muszą się przegryźć. Gotowe i smaczne jak znalazł na wiosenne wieczory.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Poncho - nadal modne?
Myślę, żeby sobie teraz kupić jakieś poncho, które jest kolorowe? Niestety nie ma takiego...
Fajny kardigan na wiosnę?
> coolinarna napisał/a:> Ja lubię nosić kamizelki wiosną, dają ciepło a jednocześnie można założyć...
Dania na imprezę dla dzieci
A może postaw na firmę organizacyjną? Ja zdecydowałam się i...
Ciekawe propozycje filmowe w tv
A ja lubię seriale typu Korona królów czy ostatnio Młody Piłsudski, można dowiedzieć...