URODA I ZDROWIE

Sałatka z białymi szparagami, bobem, kiełkami słonecznika i fetą

29 maja 2010, dodał: Aneta Klimecka

Składniki:

pęczek białych szparagów
300 g mrożonego bobu
garść kiełków słonecznika
kostka fety
czerwona cebula
pęczek koperku
szczypiorek
2 kosteczki przyprawowe bazylia Knorr
sól
pieprz
3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine

Przygotowanie:

– Bób gotujemy. Obieramy za skórek
– Szparagi myjemy, obieramy obieraczką do warzyw i usuwamy zdrewniałe końcówki, kroimy na trzy części i gotujemy. Następnie kroimy na ćwiartki.
– Gotowy bób i szparagi wrzucamy do miski. Obraną cebulę, pokrojoną w kostkę dodajemy do sałatki wraz z umytymi i osuszonymi kiełkami słonecznika. Koperek oraz szczypiorek myjemy, osuszamy i grubo kroimy. Fetę osączamy i kruszymy.
– Ostatni krok to sos do sałatki na bazie oliwy z oliwek extra vergine, wymieszanej z kosteczkami Knorr bazyliowymi oraz solą i pieprzem doprawiony.
– Podajemy schłodzone, smaki muszą się przegryźć. Gotowe i smaczne jak znalazł na wiosenne wieczory.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Części do samochodu - oryginalne, u…
ja polecam zajrzeć na tą stronę https://www.hondaplaza.pl/pl/samochody.html Oni oprócz samochodów w ofercie mają...
Kielce
Z chęcią wyjdę gdzie na spacer czy pogadam o filmach, książkach, muzyce itp,...
Najdziwniejsze miejsca na seks
Najdziwniejsze miejsce w jakim widziałam parkę zabierającą się za te sprawy to teren...
Dobry tonik bez alkoholu
Zamiast toników polecam płyny micelarne, są skuteczniejsze w usuwaniu makijażu i oczyszczaniu cery.