Karkówka lux na grill

29 maja 2010, dodał: Agnieszka Fiszer
Artykuł zewnętrzny

Dla 3 osób

Składniki : trzy porcje karkówki ( rozbite na kotlety )

mały kubeczek kefiru

musztarda ostra

2 ząbki czosnku

olej rzepakowy

łyżka miodu

przyprawa warzywna ( kucharek )

sos sojowy grzybowy

papryka mielona ostra i słodka

pieprz ziołowy

woreczek do marynowania

Przyrządzanie :

Mieszamy razem szklankę oleju rzepakowego z małym kefirem , dodajemy łyżkę miodu ,dwie i pół łyżki ostrej musztardy , dwa rozgniecione ząbki czosnku , łyżkę przyprawy warzywnej , po łyżeczce papryki ostrej i słodkiej i pieprzu ziołowego oraz łyżeczkę sosu sojowego . Wkładamy kotlety z Karkówki do woreczka , zalewamy marynatą wstawiamy na noc przed urządzaniem grilla do lodówki .

file1275123217



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...