Sałatka z awokado i tuńczykiem
Artykuł zewnętrzny
składniki:
- 2 owoce awokado
- papryka czerwona i zielona
- 15 dag sera camembert
- 5 dag sera żółtego
- puszka tuńczyka
- 1/2 cytryny
- sól, pieprz
Awokado dokładnie umyć, przeciąć na pół i wyciągnąć pestkę. Wydrążyć miąższ, pozostawić miseczkę grubości ok.1 cm, lekko skropić sokiem z cytryny. Papryki umyć oddzielić nasionka, pokroić w kostkę. Ser camembert pokroić na plasterki, a żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach. Paprykę wymieszać z kawałkami miąższu awokado, serami i osączonym tuńczykiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę nałożyć do wydrążonych połówek awokado, skropić sokiem z cytryny.