sałatka szparagowa

6 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

400 g białych i zielonych szparagów
80 g oliwek bez pestek
100 g hiszpańskiej kiełbasy chorizo
40 g płatków parmezanu
Mix sałat wedle uznania
50 g pomidorów concasse
Cukier, pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Sos:
1 pokrojona w drobną kostkę szalotka
1 łyżka octu winnego
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka miodu
Sól czosnkowa Prymat

Szparagi umyć, obrać i ugotować każdy rodzaj oddzielnie we wrzącej wodzie z dodatkiem soli i cukru. Po ugotowaniu szparagi wystudzić, przekroić wzdłuż na pół i pokroić na kawałki. Kiełbasę chorizo pokroić w cienkie plasterki, lekko podsmażyć. Oliwki przekroić na pół, szalotkę pokroić w drobną kostkę. Ocet winny wymieszać z oliwą, szalotką i solą czosnkową.

Szparagi, sałatę, kiełbasę chorizo, pomidory concasse i oliwki ułożyć na półmisku, skropić sosem i posypać płatkami parmezanu.

na podstawie: www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...