Składniki:
- 1/2 kg ziemniaków, ugotowanych
- 200 g wędzonego boczku
- mielona papryka
- 1/2 główki dużej sałaty
- 1-2 ząbki czosnku
- 200 g filetów śledziowych
- 1 mała cebula czerwona (opcjonalnie)
- sól do smaku
- oliwa do smażenia
Boczek pokroić w paseczki i przesmażyć na chrupko. Ugotowane ziemniaki pokroić w plasterki i obsmażyć na złoto. Śledzie pokroić na kawałki. Sałatę porwać. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Wszystko lekko przemieszać i doprawić do smaku. 
                     
         
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
                    


 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                           
                           
                          