URODA I ZDROWIE

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i trąbkami

18 lipca 2011, dodał: Pyza

ciekawe połączenie smaków – polecam!

składniki:

1 szkl. ugotowanego ryżu basmati Kupiec

1 puszka tuńczyka w oleju, w kawałkach

  • 1 kawałek pora 5-8 cm
  • 1 słoiczek 200g marynowanych pieprzników trąbkowych nazywanych popularnie trabkami
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1/2 pęczka koperku
  • do smaku: sól, pieprz biały mielonu

sposób przygotowania: Pora dokładnie umyć, pokroić w pół plasterki, przełożyć na sito i przelać wrzątkiem, osączyć. Można nie sparzać, ale taki por jest lżej strawny. Grzybki i tuńczyka osączyć z zalewy, rybę nieco rozdrobnić widelcem. Ogórki pokroić w kostkę, koperek posiekać (1-2 łodyżki zostawić do dekoracji). Do miski przełożyć ryż, dodać rybę, ogórki, grzybki (kilka zostawić do dekoracji), pora i koperek. Skropić niewielką ilością oleju od tuńczyka, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, odstawić na min. 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem ozdobić pozostałymi grzybkami i listkami koperku. Zamiast trąbek można użyć innych grzybków marynowanych.

file1311004959


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Części do samochodu - oryginalne, u…
ja polecam zajrzeć na tą stronę https://www.hondaplaza.pl/pl/samochody.html Oni oprócz samochodów w ofercie mają...
Kielce
Z chęcią wyjdę gdzie na spacer czy pogadam o filmach, książkach, muzyce itp,...
Najdziwniejsze miejsca na seks
Najdziwniejsze miejsce w jakim widziałam parkę zabierającą się za te sprawy to teren...
Dobry tonik bez alkoholu
Zamiast toników polecam płyny micelarne, są skuteczniejsze w usuwaniu makijażu i oczyszczaniu cery.