Sałatka ryżowa z tuńczykiem

24 maja 2011,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

3 woreczki ryżu, 1 cebula, 3 jajka, ketchup, 3 łyżki majonezu, 5 większych ogórków konserwowych, puszka tuńczyka w oleju, sól, pieprz.

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo, obrać, drobno pokroić. Ogórki i cebulę również drobno pokroić. Tuńczyka lekko odsączyć.

Układać warstwami:

1) Ryż, ketchup, cebula.

2) Ryż, jajka, posypać solą i pieprzem, ketchup, ogórki.

3) Ryż, majonez, tuńczyk.

4) Ryż, ketchup.

file1306254890



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...