Sałatka ryżowa z kurczakiem

9 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 60 dag ugotowanego ryżu
  • 40 dag wędzonego kurczaka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3-4 czerwone cebule
  • 40 dag zielonej fasolki szparagowej
  • świeży tymianek
  • Sos:
  • 4 łyżki octu winnego
  • 2 łyżeczka musztardy, sól, pieprz
  • 12 łyżek oleju
  • 3 łyżki siekanych ziół

Przygotowanie:

Fasolkę szparagową obrać, pokroić na kawałki i lekko obgotować. Cebulę pokroić w półplasterki, a mięso kurczaka w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ocet winny ubić z musztardą i solą. Nie przerywając ubijania, dodawać olej, przyprawić pieprzem, wymieszać z ziołami. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, polać sosem i udekorować tymiankiem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz