Sałatka ryżowa z kurczakiem

9 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 60 dag ugotowanego ryżu
  • 40 dag wędzonego kurczaka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3-4 czerwone cebule
  • 40 dag zielonej fasolki szparagowej
  • świeży tymianek
  • Sos:
  • 4 łyżki octu winnego
  • 2 łyżeczka musztardy, sól, pieprz
  • 12 łyżek oleju
  • 3 łyżki siekanych ziół

Przygotowanie:

Fasolkę szparagową obrać, pokroić na kawałki i lekko obgotować. Cebulę pokroić w półplasterki, a mięso kurczaka w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ocet winny ubić z musztardą i solą. Nie przerywając ubijania, dodawać olej, przyprawić pieprzem, wymieszać z ziołami. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, polać sosem i udekorować tymiankiem.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.