Sałatka ryżowa z kurczakiem
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 60 dag ugotowanego ryżu
- 40 dag wędzonego kurczaka
- 1 puszka kukurydzy
- 3-4 czerwone cebule
- 40 dag zielonej fasolki szparagowej
- świeży tymianek
- Sos:
- 4 łyżki octu winnego
- 2 łyżeczka musztardy, sól, pieprz
- 12 łyżek oleju
- 3 łyżki siekanych ziół
Przygotowanie:
Fasolkę szparagową obrać, pokroić na kawałki i lekko obgotować. Cebulę pokroić w półplasterki, a mięso kurczaka w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ocet winny ubić z musztardą i solą. Nie przerywając ubijania, dodawać olej, przyprawić pieprzem, wymieszać z ziołami. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, polać sosem i udekorować tymiankiem.