Sałatka Cezar z anchois

6 sierpnia 2013, dodał: rosie

Składniki:

– główka sałaty rzymskiej
– duża garść rukoli
– usmażone plasterki bekonu
– wiórki parmezanu
– grzanki tostowe

sos: 4 jaja, 6 filetów anchois, łyżeczka musztardy Dijon, łyżka parmezanu, sok z cytryny, oliwa z oliwek, cukier, sól, pieprz, zioła

Sałatę porwać na małe kawałki i ułożyć na talerzu z rukolą, na sałatce położyć plasterki bekonu i wiórki parmezanu. Wierzch posypać grzankami. Przygotować sos: jajka gotować około 3,5 minuty we wrzątku, potem roznieść widelcem z anchois, dodać musztardę, parmezan, sok z cytryny i przyprawy, ciągle ucierając dodawać oliwy tyle, by powstał gęsty sos, polać sałatę.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Oryginalna forma i intrygujący efekt świetlny - teraz w promocyjnej cenie!
Cena:
699 zł
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Trójwarstwowe dno z aluminiowym dyskiem, miarka, lejek i system odcedzania - wyższa jakość gotowania!
Cena:
649 zł
Pełen wdzięku komplet wykonany ze zmysłowego, szyfonowego materiału
Cena:
96 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

wzdęcia
Sama dość długo zmagałam się z takim problemem i ostatecznie na końcu okazało...
Hosting- gdzie?
Firehost działa przyzwoicie. Na spokojnie wystarczy pod postawienie na jednym koncie kilku małych stronek. Powinno...
Co sądzicie o implantach zębów?
Implanty to kosztowna sprawa, ale choćby ze względu na wygodę i efekt...
Sztuczne kwiaty to dekoracji
Jest duży wybór artykułów florystycznych i sztuczne kwiaty też widziałam. Wpadły...