Ryżowo-migdałowy pilaw

18 lipca 2011, dodał: Ciupakabra
Artykuł zewnętrzny

składniki

  1. 3 / 4 szklanki posiekanej cebuli
  2. 1 / 2 szklanki płatków migdałów
  3. 1 łyżka masła lub margaryny
  4. 2 szklanki bulionu z kurczaka
  5. 2 szklanki ryżu błyskawicznego niegotowanego

Na patelni smażyć cebulę i migdały w maśle, aż cebula zmięknie i migdały będą lekko rumiane. Dodać bulion, zagotować. Wymieszać z ryżem i przykryć pokrywką. Zdjąć z ognia. Odstawić na 5-8 minut, aż płyn zostanie wchłonięty.

file1310978678



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zepsuć sobie związek?
Dobre podpowiedzi, jak skłonić faceta do odejścia tak żeby myślał, że to samo...
Jak stawiać granice innym ludziom?
Raja, tak trzeba, inaczej ludzie sobie na zbyt wiele pozwalają. Dopiero jak wiedzą...
Ustawa o języku śląskim
Proponuję też ustawę o języku góralskim poznańskim czy krakowskim, bo to też przecież...
Zwrotomat
U nas też może to się przyjmie, ludzie lubią ten dreszczyk emocji,...